Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Σπιτικές μπάρες δημητριακών - Homemade cereal bars




Υλικά (για 6 με 8 μπάρες δημητριακών)
2,5 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
125γρ. βούτυρο
1/2 φλιτζάνι καστανή, φυσική ζάχαρη
1κ.σ. μέλι
1/2κ.γ. κανέλα
1/4 του φλιτζανιού τρίμμα καρύδας ή καρυδιού ή φουντουκιού
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αποξηραμένα δαμάσκηνα
1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι και τα ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Βάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τη βρώμη, την καρύδα ( ή καρύδια ή φουντούκια), την κανέλα, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες.
3. Στρώνετε το μείγμα με τα δάχτυλά σας στο ταψί.
4. Ψήνετε στους 80C στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.
5. Kόβετε το μείγμα, όσο είναι ακόμα ζεστό, σε 6-8 μπάρες και τις αφήνετε μέχρι να κρυώσουν.

You will need:
2.5 cups rolled oats
125g . butter
1/2 cup brown , natural sugar
1k.s. honey
1/2k.g . cinnamon
1/4 cup crumbled coconut or walnut or hazelnut
1/2 cup chopped dried plums1/2 cup raisins blonde
How to:  
1. In a pan, add the butter , sugar and honey and stir over low heat until sugar dissolves .2 . Put the mixture into a large bowl and add the oats , coconut (or walnuts or hazelnuts ) , cinnamon , prunes and raisins .Three . Lay the mixture with your fingers to pan.4. Bake in the oven at 80C for 30 minutes .5. Cut the mixture, while still warm, 6-8 bars and leave until cool.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

728x90 new