Υou will need:700 g of sugar,1/2 cup water2 teaspoons lemon juice1 teaspoonmastic powder.How to:Put the sugar and water to boil . Stir to dissolve and start to melt . We test if tied the syrup , pouring a teaspoon 2-3 drops of syrup into a saucer of cold water . If formed common node , the syrup is ready .
Add the lemon juice and 1-2 after getting boiled pour the syrup in tub or enamel or earthenware bowl and allow to misokryosei and become lukewarm .Pour it through the gum and start to turn it with a wooden spoon in one direction until it turns white and thickens .
Υλικά:
700 γραμ. ζάχαρη,
1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό,
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού,
1 κουταλάκι
μαστίχα σκόνη.
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει. Ανακατεύουμε στην αρχή να διαλυθεί και να λιώσει. Δοκιμάζουμε εάν έδεσε το σιρόπι, ρίχνοντας με ένα κουταλάκι 2-3 σταγόνες σιροπιού σε ένα πιατάκι με κρύο νερό. Αν σχηματίζεται μαλακός κόμβος, το σιρόπι είναι έτοιμο.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και αφού πάρει 1-2 βράσεις αδειάζουμε το σιρόπι σε κεσέ ή εμαγιέ ή πήλινη λεκανίτσα και το αφήνομε να μισοκρυώσει και να γίνει χλιαρό.
Ρίχνουμε τότε μέσα τη μαστίχα και αρχίζουμε να το γυρίζουμε με ξύλινο κουτάλι προς μία κατεύθυνση, μέχρις ότου ασπρίσει και πήξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου