Uses of Chios mastic - Χρήση της μαστίχας Χίου
In medicine for treating high blood pressure, diabetes mellitus ,
cholesterol , chronic bronchitis , stomachache , preparation of surgical
thread , etc.Pharmaceutical ( vitamin production , haemostatic , )In dentistry as an ingredient in dental fillings and cover the holes
and imprints ( narrow) denture as a treatment for the preservation of
teeth, turning the gums, the antiseptic mouth .For cosmetics ( shampoo , soap , nail polish, shower gels, depilatory creams )In perfumers (perfumes , face creams )In the industry for the manufacture of waxes ( sealing wax ) and frankincense .The Distillers ( mastic liqueur , ouzo , brandy and other beverages Greek )In lithography and painting ( oil paintings )In Textiles and cotton manufacture as color stabilizer .In the preparation of high quality varnish and paint (in aircraft and varnishes for musical instruments , furniture etc. )In
baking and cooking as an ingredient for improving the flavor (
marshmallows , chewing gum , candies , candy, nougats , buns, cookies ,
ice cream , bread , pastries )
Στην Ιατρική για θεραπεία υψηλής πίεσης
αίματος, σακχαροδιαβήτη, χοληστερίνης, χρόνιου βρογχίτη, στομαχόπονου,
παρασκευή χειρουργικών νημάτων, κλπ.
Στη Φαρμακευτική (παραγωγή βιταμινών, αιμοστατικών,)
Στην οδοντιατρική ως συστατικό για το
σφράγισμα των δοντιών και την κάλυψη των κοιλοτήτων, καθώς και
αποτυπώματα (στενς) για οδοντοστοιχίες, ως θεραπεία για την διατήρηση
των δοντιών, το δυνάμωμα των ούλων, την αντισηψία του στόματος.
Για την παρασκευή καλλυντικών (σαμπουάν, σαπούνια, βερνίκια νυχιών, αφρόλουτρα, αποτριχωτικές κρέμες)
Στην αρωματοποϊα (αρώματα, κρέμες προσώπου)
Στην βιομηχανία για την παρασκευή Ισπανικού κεριού (βουλοκέρι), καθώς και μοσχολίβανου.
Στην ποτοποϊα (Λικέρ μαστίχα, ούζο, Μπράντι και άλλα Ελληνικά ποτά)
Στην λιθογραφία και στη ζωγραφική (ελαιογραφίες)
Στην Υφαντουργία και βαμβακουργία ως σταθεροποιητής χρωμάτων.
Στην παρασκευή υψηλής ποιότητας βερνικιών και χρωμάτων (σε αεροσκάφη, καθώς και βερνίκια για μουσικά όργανα, έπιπλα κλπ.)
Στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική ως συστατικό για βελτίωση της
γεύσης (λουκούμια, τσίχλες, καραμέλες, ζαχαρωτά, παστέλια, τσουρέκια,
μπισκότα, παγωτά, ψωμί, γλυκίσματα)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου